Khamis, 15 Oktober 2015

Menjana pendapatan dari rumah

Assalammualaikum..

Awning renda penuh

  Alhamdulillah, akhirnya dapat jua saya meluangkan sedikit masa untuk blog kesayangan saya. Dalam 2 hingga 3 minggu ini, masa saya amat-amat terhad. Kerana saya mendapat upah menjahit dari guru menjahit saya untuk menjahit tudung dan telekung. Alhamdulillah, rezeki anak-anak.

  Di samping itu saya masih dalam proses menyiapkan tempahan-tempahan telekung termasuk telekung umrah. Telekung umrah sememangnya saya jarang mendapat tempahan, walaupun sebenarnya telekung umrah yang saya dapat belajar dari guru telekung saya. Saya bersyukur kerana yang menempah boleh menunggu giliran. Al-maklum, saya sudah pun 7bulan lebih mengandung. Jadi untuk menghasilkan produk, sudah tidak serancak lagi.

Kain cotton telekung sulam
   Untuk tempahan telekung secara "online" saya sudah pun tutup. Risau jika tidak mapu siapkan. Kini saya tertumpu pada tempahan dari pelanggan "offline" dan tempahan dari guru jahitan saya. Untuk jahitan telekung kali ini lebih tertumpu pada cotton bersulam. Untuk jahitan tudung pula, guru jahitan saya bagi untuk jahitan pukal. Saya hanya mengambil upah jahitan sahaja.

  Tetapi untuk produk-produk ABDR, saya masih mengambil  pembelian dan segala pertanyaan  secara "online". Di tambah pula sekarang ada promosi ebook.


sekian.

berminat dengan produk ABDR boleh hubungi saya:
Whatapps/ Telegram: 012-3242780
  

Tiada ulasan:

Catat Komen