KELAS ONLINE

KELAS ONLINE ASAS BLOG PENULISAN DAN ASAS BLOG DAN FANPAGE (MULA BISNES)

 
                                                
Bismillahhirrahmanirrahim..

  Alhamdulillah.. Kini Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR) sudah pun mencapai lebih dari 800 blog dan pendaftaran terkini. Malah kami masih menerima pendaftaran setiap hari untuk kelas online dan offline kami.

 Untuk menyertai Akademi Berkerja Di Rumah (ABDR), kami menawarkan kelas-kelas berikut untuk anda: 
 
1.  Kelas Online Asas Bina Blog dan Penulisan 

2.  Kelas Online Asas Blog, Fanpage dan Mula Bisnes  
                 * Product Sendiri
                 * Kelengkapan Solat               
                 * Makanan Sunnah
                 * Makanan Kesihatan
                 * Pakej Suri Mudah Masak
                 * Kelengkapan Haji


3.  Kelas Beriklan di Mudah.my 


4. Kelas Blog dan Kelas Penulisan Kreatif


5.  Rakan Niaga / Pengurus Online ABDR


6. Kelas Akaun WAHM, SOHO, bisnes kecil-http://kelasonlineurusakaunbisneskecil.blogspot.com/ 


7. Kelas Penulisan ebook pertama

8. Tempahan blog bisnes - 5 hungga 7 hari siap.


9. Beriklan dengan kami pautan 750 blog- http://sohodirectory.blogspot.com/


Kami di ABDR juga menyediakan pakej-pakej khas berdasarkan keperluan, minat serta bajet anda. Semoga dapat membantu anda.                          
Yuran Pakej 1 - RM150

                 


Yuran Pakej 2 - RM180
http://1.bp.blogspot.com/-7IDTyU7T-9U/UrDM37XPj5I/AAAAAAAACH0/ITW37245mQs/s400/Pakej+3.jpg
Yuran Pakej 3 - RM200

                                                        
Yuran Pakej 5 - RM300
 

  Berminat..boleh hubungi saya:

  SMS/whatsapp: 012-2431590
Penerangan Kelas :

1 . Kelas Online Asas Bina Blog Penulisan - 
 •   Belajar menulis cara santai tapi masih mengekalkan bahasa melayu formal. Salah satu cara menarik minat pembaca suka baca dan bertandang. 
 • Bina tapak awal memperkenalkan diri pada pembaca/bakal pelanggan. 
 • Teknik tulisan yang mempengaruhi pembaca datang dan datang lagi. 
 • Bergabung dengan lebih ramai blogger di akademi kami, kini sudah mencecah 340 blog untuk membantu aliran trafik ke blog. 
 • Belajar mengetahui teknik yang betul, apa yang kita suka tulis dan cara konsisten untuk terus aktif menulis di blog. Bagi yang sudah ada blog, tapi masih tiada idea menulis juga dialu-alukan untuk sertai kelas ini.
2. Kelas Online, Asas Blog dan Fanpage Mula Bisnes - 
 •  Bagi yang mahu mulakan bisnes online tapi tidak tahu cara. 
 • Mahu mula berbisnes tapi masih tiada produk. 
 • Belajar urusniaga mudah dengan mnggunakan medium percuma blog, fnpage, fb. Belajar menjana pendapatan awal bermula RM5, RM10, tingkatkan lagi RM20, RM50, RM100 dan seterusnya (tertakluk kepada kerajinan dan konsisten masing-masing). 
 • Kelas yang sangat sesuai untuk suri bekerjaya yang sangat sibuk, suri rumah sepenuh masa dan bagi mereka yang mahu buat secara sambilan atau sepenuh masa. 
 • Belajar membuat blog kedai online, belajar menulis konsisten, buat borang tempahan, jenis-jenis entri blog, buat fan page, belajar buat pautan antara blog untuk aliran trafik.
 3. Kelas Beriklan di Mudah.my -
 •  Mudah.my merupakan medium promosi online secara percuma. Belajar teknik beriklan dengan betul di situ.
4. Kelas Blog dan Kelas Penulisan Kreatif -  
 •  Bagi yang bercita-cita menulis cerpen. Belajar menulis cerpen dahulu sebelum menulis novel. 
 • Apabila sudah pandai tulis cerpen, insya Allah boleh menulis novel.
5. Rakan Niaga / Pengurus Online Akademi - 
 •  Kami buka penyertaan ini kepada mereka yang mahu memulakan bisnes online tapi tiada produk untuk diniagakan. 3 produk utama akademi iaitu kelas online, produk digital ebook dan pakej iklan.
 • Kesemuanya atas talian. Tiada stok yang perlu disimpan, juga tidak memerlukan modal tinggi. Hanya berbekalkan komputer dan talian internet.
6. Kelas Urus Niaga Akaun Bisnes Kecil WAHM SOHO -
 • Bagi mereka yang mahu belajar mengurus akaun bisnes.
Matlamat  utama kelas ini :

 1. Memberi pencerahan dan ruang kepada surirumah yang baru mengenal dunia online, terutama fan page, blog dan sebagainya.

2. Untuk kelas asas blog dan fan page, khusus kepada 'sasaran' yang zero tentang urus niaga online. Sebagai permulaan awal, membina kedai online dan latihan urus niaga. Selepas boleh berdikari dengan belajar dengan pakar-pakar pemasaran yang lain yang lebih 'meluas' dan bina 'rangkaian bisnes' sendiri. Kami adalah sebagai trek pemula, sebagai 'langkah awal' bagi yang benar-benar 'zero' tentang bisnes dan urus niaga online'.

3. Kelas asas blog dan penulisan, matlamatnya untuk memberi pendedahan dan cara bagaimana membina blog yang disukai pembaca, membina jaringan dan pengaruh penulis blog dan juga penjenamaan dalam carian google.


Bagaimana kelas ini dijalankan? 

  Kelas berbentuk toturial ini dijalankan sepenuhnya secara online (atas talian). Protege akan diberikan ebook rujukan iaitu ebook belajar asas blog. Protege akan dimasukkan dalam group kelas di facebook. Komunikasi adalah secara one to one (personal coaching) melalui pm di facebook atau group kelas. Nota dan toturial bergambar disediakan di dalam group kelas tersebut.


Jadual kelas adalah fleksibel, ikut masa protege sendiri bila mahu belajar. Pertanyaan dan soalan boleh dilontarkan terus kepada guru online melalui message di facebook. Peserta hanya perlu rajin menyiapkan tugasan yang diberikan dan rajin bertanya dan berhubung dengan guru jika ada soalan yang ingin diajukan.


Tugasan yang diberikan adalah sepenuhnya terus membantu protege menyiapkan blog masing-masing. Dengan ini protege tidak perlu mengambil masa lain lagi untuk menyiapkan semula blog mereka. Protege dan guru online hanya berhubung secara online sahaja. Hanya perlu ada kelengkapan gadget iaitu laptop atau komputer dan talian internet. Malah jika ada telefon canggih juga satu kelebihan kepada protege untuk membuat tugasan terus walau di mana pun mereka berada.


Kelas ini di mana?

  Uniknya kelas kami secara online sahaja. Boleh mula bila-bila masa sudah sedia.


Saya bekerja tak ada masa?

  Disebabkan tuan/puan tak ada masa, itu sebab kelas ini masanya fleksibel. Iaitu 10 langkah mudah untuk kelas penulisan dan 16 langkah untuk kelas bisnes.


Saya tak ada produk. 
 Produk kami sediakan. Boleh jadi rakan niaga akademi. Jika sudah ada produk lagi ok.


Berapa lama boleh pandai? 
 Bukan berapa lama boleh pandai, tetapi berapa cepat tuan/puan boleh siapkan tugasan. Ada pelajar laju ambil masa 10 hari sahaja, ada 3 minggu, ada sebulan dan ada lebih dari itu. Cepat lambat adalah bergantung pada protege sendiri. Cepat siapkan tugasan, maka cepatlah kalian boleh mula menggunakan blog, facebook dan fanpage untuk menjana pendapatan pula.


Apa lagi yang kami dapat? 
 Jaringan dan perhubungan sahabat-sahabat lain yang juga dari kalangan surirumah, suri bekerjaya. Boleh berkenalan dan bertukar pandangan. Inilah kumpulan sokongan yang perlu untuk wanita yang bekerja di rumah, untuk mendapatkan semangat, pendapat, bina kenalan baru dan sebagainya. Juga pertukaran antara blog di akademi dapat membantu menarik traffik ke blog.


  Kelas ini terbuka kepada semua yang mahu memulakan bisnes secara online, masih tidak tahu cara bagaimana mahu memulakan. Khusus utama untuk suri rumah, suri bekerjaya yang mahu menambah pendapatan secara sambilan atau sepenuh masa. Juga dialu-alukan penyertaan untuk kaum adam.
  Apa yang kita belajar dalam kelas asas blog dan penulisan?.
 • Menulis cara santai, tetapi masih lagi mengekalkan Bahasa Melayu formal. Ini salah satu cara menarik minat pembaca suka dan datang lagi ke blog.
 • Bina tapak awal memperkenalkan diri kepada pembaca/bakal pelanggan.
 • Belajar menulis dan latihan menulis untuk dapatkan momentum.
 • Teknik tulisan yang mempengaruhi pembaca datang dan datang lagi.
 • Bergabung dengan lebih rami blogger-lebih 100 blog dalam akademi, untuk membantu aliran trafik ke blog.
 • Ramai yang mahu bermula tetapi tidak tahu cara, menulis boleh dilatih jika tahu teknik yang betul.
 • Mengetahui teknik yang betul, apa yang kita suka tulis dan cara konsisten untuk terus aktif menulis di blog.
 • Sudah ada blog, tetapi sudah tidak ada idea untuk meneruskan usaha berblog.
  Jika anda berada dalam salah satu kategori di atas, boleh sertai kami dalam kelas asas blog dan penulisan. Analisa dahulu sebelum masuk kelas. Boleh pm atau email saya bila anda bersedia

 
  Emel: norlizatomiran@gmail.com

  SMS/whatsapp: 012-2431590 
  Facebook: https://www.facebook.com/kasih.eliz
Apa yang kita belajar dalam kelas asas blog dan fan page (mula bisnes)?.

 • Kelas ini khusus bagi suri rumah yang benar-benar zero tentang urus niaga secara online.
 • Mahu mula tetapi tidak tahu cara.
 • Mahu mula tetapi tidak ada produk. Kami menyediakan beberapa produk pilihan, produk sunnah, buku, pakej ebook, ruang periklanan. Juga peluang sebagai pembantu kelas di akademi bekerja di rumah.
 • Kelas ini sesuai untuk belajar menjana pendapatan awal RM10, kemudian tingkatkan lagi, RM20, RM50, RM100 begitulah seterusnya (ini adalah tertakluk kepada usaha yang konsisten daripada peserta.
 • Kelas ini juga sesuai untuk suri yang sibuk, surirumah sepenuh masa, suri bekerjayaa yang mahu buat secara sambilan. Ini adalah langkah awal, kami sediakan berdasarkan permintaan demi permintaan.
 • Apabaila sudah pandai, boleh belajar lagi dengan otai-otai pemasaran yang lain. juga bina jaringan bisnes secara online.
 • Apa yang kita belajar di dalam kelas ini. Analisa dahulu untuk kenalpasti apa produk yang sesuai/minat/pengalaman. Belajar buat blog kedai online, belajar menulis konsisten, belajar buat borang tempahan, jenis-jenis entri, belajar buat pan page, belajar buat pautan, belajar buat pautan antara blog untuk aliran trafik.
   Untuk mula, kita analisa dahulu. Pendaftaran adalah setiap hari.Apa yang diajar di kelas asas blog dan penulisan kreatif?.

 • Guru online akan analisis pelajar untuk melihat minat, kecenderungan, dan kemahiran. Analisis ini akan menentukan fokus blog dan genre penulisan kreatif. 
 • Pelajar perlu menyiapkan 44 entri sepanjang kelas berlangsung. Entri di blog ini merangkumi catatan harian, ulasan buku, tugasan yang diberi, cerpen, dan travelog pengalaman.
 • Antara tugasan yang diberikan adalah menulis babak/cerita pendek berdasarkan gambar, potongan ayat, dan perkataan. Pelajar perlu menyiapkan sekurang-kurangnya 2 cerpen dalam 44 entri.
1. Saya mahu tulis novel bukan cerpen. Kelas ini sesuaikah untuk saya?

 • Pelajar akan diberikan e-book 101 Tip Penulisan Novel secara percuma bersama 2 e-book lain iaitu Asas Blog dan Kompilasi Cerpen Rautan Kasih. Dalam e-book 101 Tip Penulisan Novel ini, terkandung tip memulakan penulisan novel sehinggalah tip berurusan dengan penerbit. Latihan yang diberikan memang cerpen, namun aplikasinya masih sama. Apa yang dipelajari boleh digunakan untuk menulis novel. 
2. Pukul berapa dan hari apa kelas berlangsung?

 • Ia boleh berlangsung setiap hari, dua hari sekali, seminggu sekali. Terpulang pada pelajar. Tiada waktu yang spesifik. Pelajar dan guru online akan berkomunikasi melalui mesej dan group di FB. Setiap kali siap tugasan, maklumkan kepada guru online untuk disemak (untuk tugasan dan cerpen). Dari semasa ke semasa, guru online akan pantau blog pelajar.

3. Jika saya sertai kelas ini, adakah “confirm” karya saya akan diterbitkan?

 • Tidak ada jaminan daripada guru online. Semuanya bergantung pada usaha dan rezeki. Guru online hanya membantu, menunjukkan jalannya. 

4. Saya sudah ada manuskrip yang sudah/sedang ditulis. Adakah saya boleh berikan kepada guru kelas online untuk dibaca dan diberi komen penambahbaikan?

 • Cerpen dan sinopsis novel yang terperinci (setiap bab), boleh sahaja diletakkan di entri blog, guru online akan baca dan ulas. Kalau manuskrip novel yang tebal, ini tidak termasuk dalam yuran kelas. Pelajar dan guru online perlu berbincang sekiranya ada bayaran tambahan. Sekiranya kelas sudah tamat, pada masa akan datang, para pelajar boleh mendapatkan perkhidmatan mengulas manuksrip daripada guru online.


Kelas Rakan Niaga / Pengurus Online
Anda mahu mula bisnes tetapi tidak ada produk?
Kini anda tidak perlu risau lagi.


Berdaftarlah Sebagai Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah!!!

Anda akan mendapat Satu Blog Bisnes yang membolehkan anda menjalankan operasi perniagaan hanya dari rumah sahaja.

Anda hanya perlu mempromosikan pakej-pakej jualan dan produk-produk yang ditawarkan oleh Akademi Bekerja Di Rumah. Kami sediakan tapak untuk anda berniaga tanpa perlu keluar dari rumah. Apa yang anda perlukan hanyalah kesungguhan, fokus dan komited serta yang utama komputer atau laptop dan talian internet.

Apa yang kalian dapat ialah satu blog tersedia dengan pautan:


1. Logo Akademi Bekerja Di Rumah


2. Logo rasmi SOHOdirectory


3. Kelas-kelas Online


4. Pakej Ebook Mula Bisnes/Ebook


5. Ruang Periklanan


Yang membantu menjana pendapatan anda TANPA PERLU KELUAR DARI RUMAH. HANYA HUJUNG JARI SAHAJA!!!
Amat mudah bukan??. Apa tunggu lagi, mendaftarlah dengan saya selaku Pengurus Online

Emel: norlizatomiran@gmail.com
SMS/whatsapp: 012-2431590 Tiada ulasan:

Catat Ulasan